El projecte

Aquest projecte neix amb l’objectiu de crear una nova Llar per a persones amb paràlisi cerebral, que es posarà en marxa al 2019 i que permetrà reduir les llistes d’espera existents i la saturació de les actuals instal·lacions, en un entorn confortable i digne, totalment adaptat per millorar l’autonomia personal.

Es recupera un antic institut de secundària en desús, cedit per l'ajuntament de Tarragona. Els eixos que inspiren la rehabilitació són la claredat i la flexibilitat funcional. El projecte promourà la llum natural, ja que crea una atmosfera positiva per a l'educació, redueix les necessitats de consum energètic i els recursos d'instal·lació de lluminàries. El sistema d'il·luminació estarà dotat de detectors de presència i sensors de llum.

La relació interior-exterior, l’ús de materials càlids, resistents i sostenibles i el disseny de sistemes intel·ligents i automatitzats que facilitin la màxima llibertat de moviment de les persones usuàries en el conjunt de l’equipament són els objectius marcats.

El projecte La Muntanyeta Bonavista preveu:

• 60 places de Residència
• 50 places de Centre de dia
• Nous serveis terapèutics com TheraSuit
• Serveis d'assessorament a la persona i a les famílies
• Servei d'inserció laboral per a persones amb gran discapacitat

Els edificis que protegeixen la història i el caràcter d’un lloc també promouen la sostenibilitat. El projecte de rehabilitació recull l’anterior vida de l’edifici com a Institut i l’uneix al present mitjançant la rehabilitació de l’espai físic i la seva total recuperació social en l’entorn on s’ubica. La rehabilitació de l’edifici posa en valor el compromís total de l’entitat amb la comunitat.

 A més, la intervenció es realitza amb criteris de sostenibilitat que fomenten la reducció de les necessitats d’energia gràcies a la introducció d’elements com la geotèrmia o l’ús de plaques fotovoltàiques. Amb aquestes mesures es pretén aconseguir una etiqueta A en tots els paràmetres que marca la Directiva Europea per a l’any 2020.

El projecte de La Muntanyeta Bonavista és, sens dubte, el projecte social portat a terme per la iniciativa privada més important de les comarques de Tarragona actualment. La construcció d’aquest equipament emblemàtic situarà a Tarragona en un lloc capdavanter en el mapa del tercer sector a Catalunya i Espanya.