El projecte “Sense límits” guanya el concurs d’idees per a la remodelació de l’antic institut de Bonavista

El projecte de remodelació de l'antic institut de Bonavista per a convertir-lo en un equipament al servei de les persones amb discapacitat ja compta amb l'equip tècnic de disseny i direcció d'obra. Ahir, el jurat va escollir la proposta feta per Núria Salvadó i Ferran Grau, amb el títol "Sense límits".

El jurat, format pels arquitectes Raquel Casals, Iñigo Magro, Jordi Sardà i Marçal Font, així com pels representants de la Fundació La Muntanyeta César Puig i Jaume Marí, i els representats de Plataforma Educativa Marta Cid i Jordi Pascual, es va reunir ahir per determinar l'equip tècnic a qui s'adjudicarà el disseny i direcció d'obra del projecte.

La proposta guanyadora va ser la dels arquitectes Núria Salvadó i Ferran Grau, que amb el títol "Sense límits", va destacar per l'atreviment i la creativitat. Les principals característiques del projecte presentat són que desmunta els tres nuclis de comunicació i banys existents en l'actual construcció amb l'objectiu de facilitar la connexió i l'accessibilitat entre els quatre cossos principals de l'edifici. Al mateix temps, el projecte contempla el muntatge de tres nous cossos prefabricats en planta baixa que acullin la part dels espais necessaris que, per raons de superfície, no tenen cabuda en l'edifici actual.

Cal destacar l'alt nivell de totes les propostes presentades en el concurs, especialment de les quatre finalistes que el jurat va valorar ahir. Així doncs, el jurat vol felicitar a Ignacio Álvarez Martínez, Arnau Tiñena Ramos, Maria Rius Ruiz i Ferran Tiñena Guiamet per la seva proposta "Tres", així com a Cristina Sáez i Cristina Rodríguez, que van presentar "Wisteria", i a Josep Lluís Blanch, Rubén Cueto, M. Betlem Solé i Josep Llop per la proposta "Obre la caixa, obre la ment".

Cal recordar que el concurs d'idees per a la remodelació de l'antic institut de Bonavista s'ha convocat gràcies a la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la Demarcació de Tarragona amb la Fundació La Muntanyeta. Volem destacar la col·laboració i implicació en el concurs del seu president, Joan Tous, i el seu secretari, Jordi J. Romera.

Ara, està previst que en els pròxims dies l'equip tècnic comenci a treballar en el projecte definitiu de construcció, que permetrà convertir l'edifici blanc en un nou equipament al servei de les persones amb discapacitat.