El projecte

Aquest projecte neix amb l’objectiu de crear una nova Llar per a persones amb paràlisi cerebral, que es posarà en marxa al 2019 i que permetrà reduir les llistes d’espera existents i la saturació de les actuals instal·lacions, en un entorn confortable i digne, totalment adaptat per millorar l’autonomia personal.

Es recupera un antic institut de secundària en desús, cedit per l'ajuntament de Tarragona. Els eixos que inspiren la rehabilitació són la claredat i la flexibilitat funcional. El projecte promourà la llum natural, ja que crea una atmosfera positiva per a l'educació, redueix les necessitats de consum energètic i els recursos d'instal·lació de lluminàries. El sistema d'il·luminació estarà dotat de detectors de presència i sensors de llum.
La relació interior-exterior, l’ús de materials càlids, resistents i sostenibles i el disseny de sistemes intel·ligents i automatitzats que facilitin la màxima llibertat de moviment de les persones usuàries en el conjunt de l’equipament són els objectius marcats.

El projecte La Muntanyeta Bonavista preveu:

• 60 places de Residència
• 50 places de Centre de dia
• Serveis terapèutics com TheraSuit
• Servei de llar d'infants per a nens amb greus afectacions de 0-3 anys
• Servei ambulatori d'atenció a infants
• Servei d'inserció laboral per a persones amb gran discapacitat

Els edificis que protegeixen la història i el caràcter d’un lloc també promouen la sostenibilitat. El projecte de rehabilitació recull l’anterior vida de l’edifici com a Institut i l’uneix al present mitjançant la rehabilitació de l’espai físic i la seva total recuperació social en l’entorn on s’ubica. La rehabilitació de l’edifici posa en valor el compromís total de l’entitat amb la comunitat.